Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τι είναι ο άνθρωπος και ποιο είναι το μέλλον του

Τι είναι ο άνθρωπος και ποιο είναι το μέλλον του

1. Ο άνθρωπος είναι φυσικό Ον.

2. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό Ον.

3. Ο άνθρωπος είναι λογικό Ον.

Αυτά τα τρία στοιχεία είναι τα πιο σημαντικά εφόσον γίνουν κατανοητά και συνειδητά τότε και μόνο τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει τι είναι και ποιο είναι το μέλλον του!

1. Ο άνθρωπος είναι φυσικό Ον
Ο άνθρωπος είναι φυσικό Ον. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος όσο απομακρύνεται από το φυσικό του περιβάλλον και τον τρόπο ζωής τόσο πιο αφύσικα ζει και επομένως πιο δυστυχισμένος αισθάνεται. Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος είναι τόσο απομακρυσμένος από το φυσικό του περιβάλλον και τρόπο ζωής, ώστε πλέον δεν έχει την παραμικρή επίγνωση της κατάστασής του παρά μόνο όταν θα πάει διακοπές σε ένα φυσικό χώρο για να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει.

Ως φυσικό Ον στον άνθρωπο έχει δοθεί ένα υπέροχο εργαλείο να χρησιμοποιεί την λογική, χάρισμα που τον κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα όντα. Χρησιμοποιώντας την λογική ο άνθρωπος μπορεί να ταξινομήσει τις σκέψεις του και να βγάλει λογικά και χρήσιμα συμπεράσματα.
Ας δούμε ορισμένες σκέψεις:

Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει πυκνό τρίχωμα που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο να ζει σε θερμά κλίματα. Άρα όσο ελαφρύτερα ρούχα φοράει ή καθόλου τόσο πιο άνετα αισθάνεται. Κάντε ένα ντους με ρούχα και ένα χωρίς ρούχα, πότε αισθάνεστε καλύτερα;

Ο άνθρωπος σε όποιο περιβάλλον κι αν ζει χρειάζεται νερό και τροφή, σε ζεστότερο περιβάλλον χρειάζεται λιγότερη τροφή και περισσότερο νερό το αντίθετο για το κρύο.

Επίσης ο άνθρωπος χρειάζεται στέγη για να είναι στεγνός και θερμός καλύπτοντας έτσι τις βασικές του ανάγκες επιβίωσης.

Η αρχική του φυσική συμπεριφορά είναι να μετακινείται συνεχώς σε ομάδες με άλλους ανθρώπους, νομαδικά κυνηγώντας και συλλέγοντας την τροφή του. Στην ουσία είναι ένας μόνιμος καταναλωτής χώρου και τροφής. Σήμερα χρησιμοποιώντας το χρήμα ικανοποιεί αυτά τα πηγαία ένστικτα από τροφή μέχρι ταξίδια.


2. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό Ον
Στην πορεία εξέλιξής του ο άνθρωπος από νομαδικός κυνηγός, τροφοσυλλέκτης, καταλήγει σε καλλιεργητή επιλέγοντας ένα σταθερό περιβάλλον διαβίωσης. Ένας από τους κυριότερους λόγους αυτής της αλλαγής συμπεριφοράς είναι ότι πληθαίνουν οι άνθρωποι και αυξάνονται οι συγκρούσεις για τον χώρο επιρροής τους, έτσι μονιμοποιείται επιλέγοντας ένα περιβάλλον που να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες.

Έχοντας επιλέξει το φυσικό του περιβάλλον διαμονής το περιφρουρεί ώστε να μην υπάρξουν άλλοι εισβολείς απειλώντας την ειρηνική του διαμονή. Αυτό το πετυχαίνει με τους πιο δυνατούς πολεμιστές του, ξεκινώντας με αυτόν τον τρόπο η πρώτη έννοια του στρατού.

Εξασφαλίζοντας ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον ο άνθρωπος ξεκινά να καλλιεργεί τον τόπο διαμονής του, εκτρέφοντας ταυτόχρονα ζώα, ώστε να έχει μόνιμα την τροφή του.

Στο περιβάλλον που έχει επιλέξει να ζήσει με άλλους συνανθρώπους λόγο της κοινωνικής φύσης του, για να μπορέσει να συνυπάρχει ειρηνικά δημιουργεί κανόνες συμπεριφοράς με θρησκευτικό ή κοινωνικό υπόβαθρο.

Δημιουργεί συνθήκες αλληλεπίδρασης όπου το ένα μέλος προσφέρει προϊόντα, αντικείμενα ή υπηρεσίες στα άλλα μέλη της κοινωνίας του, χρησιμοποιώντας ως μέσο συναλλαγής ένα αντίτιμο το οποίο το ονομάζει χρήμα. Αυτήν την διεργασία την αποκαλεί οικονομία.
Η οικονομία ως νόημα έχει την σημαντικότερη σημασία διότι το ένα μέλος της κοινωνίας προσφέρει κάτι στα υπόλοιπα μέλη της, έτσι η κοινωνία πράττει συνεχώς έργο, που αναλόγως την εξέλιξή της δημιουργεί καλύτερες συνθήκες μέσω υποδομών στα μέλη της.

Οι καλές συνθήκες διαβίωσης δίνουν την ευκαιρία στην κοινωνία και τα μέλη της να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν πέρα την ζωώδη φύση τους. Αυτό επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια της παιδείας, όπου τα νέα μέλη της κοινωνίας μαθαίνουν να συμπεριφέρονται, αποκτώντας ταυτόχρονα και την συσσωρευμένη γνώση της κοινωνίας από τα πιο ικανά και ώριμα μέλη της τα οποία αποκαλεί εκπαιδευτικούς.

Η κοινωνία με μέλη εκπαιδευμένα από τα καλύτερα μέλη της πετυχαίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Σωκράτης – Πλάτωνας – Αριστοτέλης – Μέγας Αλέξανδρος.

3. Ο άνθρωπος είναι λογικό Ον
Η λογική είναι χάρισμα, ανεξάρτητα εάν δόθηκε από την Φύση ή τον Θεό που πιστεύει το κάθε άτομο. Η λογική είναι το εργαλείο όπου στην σύγχρονη ορολογία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το όρο λογισμικό (Software), του εγκεφάλου (Hardware), που μας δίνει την ικανότητα να ταξινομούμε τις σκέψεις μας και να καταφέρνουμε την υλοποίησή τους.

Η λογική είναι το εργαλείο εξισορρόπησης του ανθρώπου μεταξύ της ζωώδης φύσης και την πληθώρα των συναισθημάτων του.
Ο άνθρωπος εξαιτίας της τεχνολογίας και της βελτίωσης του τρόπου ζωής έχει πλέον το προνόμιο να χρησιμοποιήσει την λογική του σε όρια όπου δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί.

Πρωταρχικός του όμως στόχος θα πρέπει να είναι η υγιείς βιωσιμότητα του σε αυτόν το πλανήτη.
Έχει τα εργαλεία, έχει την τεχνογνωσία, έχει τους πόρους, αυτό που του λείπει είναι η θέληση της εφαρμογής μιας βιώσιμης και λειτουργικής συνύπαρξις του με τους άλλους ανθρώπους και το φυσικό του περιβάλλον.

Ο άνθρωπος έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας του. Οι κοινωνίες και τα κράτη που έχει δημιουργήσει, έχουν φτάσει στα όριά τους, απειλώντας το ένα κράτος την κυριαρχία του άλλου.
Έχει φτιάξει οπλικά συστήματα για να κυριαρχήσει ο ένας τον άλλο, αλλά αυτά τα οπλικά συστήματα είναι τόσο καταστροφικά ώστε να απειληθεί η βιωσιμότητα του ανθρώπινου γένους.

Η μόνη βιώσιμη επιλογή που έχει βρίσκεται στην λογική διευθέτηση των αντιπαραθέσεων. Εφόσον τα οπλικά συστήματα έχουν έναν βαθμό εγγύησης αποτροπής εχθρικών ενεργειών από τα διάφορα κράτη, τότε θα πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες ειρηνικών λύσεων.

Ας δούμε τι διαφορές έχουμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε:

Πρώτον και κύριον μιλάμε διαφορετικές γλώσσες, αυτό μας κάνει ξένους μεταξύ μας παρότι μπορούμε να έχουμε τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά. Η κοινή γλώσσα γκρεμίζει όλα τα επικοινωνιακά εμπόδια, καθώς βοηθάει επίσης στην ουσιαστικότερη εξέλιξη των κοινωνιών.
Έχουμε τόσους ειδικούς γλωσσολόγους που θα μπορούσαν να φτιάξουν μια γλώσσα εύκολη στην ομιλία και την γραφή με γνώμονα την οικονομία λόγου και γραφής.

Έχουμε για αιώνες δημιουργήσει μια στρεβλωτική κατάσταση φυλετικών προσμίξεων, κυρίως από την εκμετάλλευση των ανθρώπων σκλάβων. Οι άνθρωποι θέλουν να ζουν με τους ανθρώπους που έχουν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά και να μιλάνε την ίδια γλώσσα. Θέλουν να ζουν σε περιβάλλον που αισθάνονται οικεία και άνετα.
Με εργαλείο την βιογενετική θα επαναφέρουμε αυτήν την κοινωνική, βιολογική ανισορροπία και αδικία, ώστε οι άνθρωποι να βρούνε τις ρίζες τους.

Οι οικονομίες των διαφόρων κρατών έρχονται διαρκώς σε σύγκρουση. Ή δημιουργούμε καινούργια όρια οικονομικών ζωνών, ώστε τα υπερκράτη όπως η Ε.Ε, Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, Αφρική, Ινδία, να έχουν τα δικά τους όρια λειτουργίας, νόμισμα κτλ, ή δημιουργούμε τις συνθήκες οικονομικής συνύπαρξης με ενιαίο νόμισμα.

Η λογική λέει ότι η παγκοσμιοποίηση θα έρθει ή με ειρηνικό ή με βίαιο τρόπο, κάποιο υπερκράτος ή συνασπισμός θα το επιχειρήσει αργά η γρήγορα. Από ειρηνικής πλευράς με εργαλείο την οικονομία και την ευημερία η ανθρωπότητα δεν αυξάνεται πληθυσμιακά, έτσι ώστε να μην απειλείται το φυσικό περιβάλλον και η ίδια η ανθρωπότητα από πολέμους, παραδείγματα, Ε.Ε, Ιαπωνία κτλ, .

Είναι καθαρά επιλογή μας και ευθύνη μας, εάν τον ανθρώπινο κόσμο των εξουσιάζουν κάποια λίγα άτομα εις βάρος των πολλών καθαρά και μόνο για το προσωπικό κέρδος και το εγώ τους.

Δεν είναι θέμα αγάπης αλλά συμφέρον όλων μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά μεταξύ μας.

Η οικονομία είναι ένα εργαλείο και τίποτα άλλο, εάν το χρησιμοποιείς σωστά εξασφαλίζοντας τα ελάχιστα απαραίτητα αξιοπρεπής διαβίωσης στα μέλη σε μια κοινωνία, τότε ούτε εγκλήματα υπάρχουν, ούτε εκμετάλλευση, ούτε αδικία, παρά ειρήνη και συνθήκες οικονομικής ευρωστίας, σε κατεύθυνση φιλική προς το φυσικό περιβάλλον.
Παράδειγμα οι Η.Π.Α, έχουν το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο, πλασματικό βέβαια γιατί το χρήμα το τυπώνουν όπως θέλουν και καλά κάνουν, έχοντας από τους μεγαλύτερους συντελεστές ευημερίας, όχι όμως για όλους τους πολίτες τους.
Το χρήμα η μόνη αξία που έχει είναι αυτή που του δίνουμε, όπου συνήθως αυτή καθορίζεται από τις κυρίαρχες δυνάμεις, δηλαδή τα πιο ισχυρά στρατιωτικά κράτη.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι σημαντικά για την εξέλιξη ή όχι της ανθρωπότητας και σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι/νες όλοι/λες και θα εξαρτηθεί, εάν κάνουμε χρήση σε αυτό το υπέροχο εργαλείο που μας έδωσε η Φύση, την λογική, ως εκ τούτου και την λογική αντίδραση.

Σύνοψη
Ο άνθρωπος είναι ένα φυσικό, κοινωνικό και λογικό Ον, έχοντας ως εργαλείο την λογική του μπορεί να βρει τις σωστές ισορροπίες διαβίωσης σε αυτόν τον πλανήτη. Δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο, παρά να μελετήσει την Φύση και το φυσικό του περιβάλλον που τόσο επιδεικτικά για αιώνες έχει αγνοήσει.  
Ο άνθρωπος ως τμήμα του φυσικού κόσμου έχει διακαιώματα αλλά και ευθύνες, ιδιαίτερα εφόσον έχει επίγνωση των πράξεών και επιπτώσεών του.
Ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα θα πρέπει να συνυπάρξουν ειρηνικά με το φυσικό τους περιβάλλον, πριν η Φύση αποφασίσει να τους αποβάλει οριστικά και διαπαντός από αυτόν τον πλανήτη και δεν χρειάζεται να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού η ίδια η ανθρωπότητα έχει φροντίσει με τα καταστροφικά της όπλα.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.