Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Περού Saksaywaman - Σακσαγιούαμαν η πιο Μυστηριώδης και Πολύπλοκη με Μεγάλιθους Κατασκευή

Το Saksaywaman – Σακσαγιούαμαν είναι ένα πραγματικό θαύμα κατασκευής ακόμα δεν έχουν απαντηθεί με βεβαιότητα, ποιος το κατασκεύασε, πότε και το σημαντικότερο το πως. Βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα της πόλης, 2 χλμ έξω από το Cusco - Κούσκο του Περού. 
Να έχετε υπόψιν ότι το βάρος ενός τέτοιου μεγάλιθου ο οποίος είναι φτιαγμένος από ασβεστόλιθο, στο 1 κυβικό μέτρο δηλαδή 1 πλάτος Χ 1 ύψος Χ 1 μήκος ζυγίζει 2540 κιλά ή 2,54 τόνους.

Το Κούσκο είναι η ιστορική πρωτεύουσα των Ίνκας. Αναφορές κάνουν ότι τα πρώτα τμήματα κατασκευάστηκαν από των πολιτισμό των Killke το 1100 μ.Χ. που είχαν καταλάβει την περιοχή από το 900 μ.Χ. Το συγκρότημα επεκτάθηκε και συμπληρώθηκε από τους Ίνκας  τον 13ο αιώνα μ.χ, χτίζοντας ξερολιθιές κατασκευασμένες από τεράστιους ογκόλιθους. Οι τεχνίτες έκοβαν προσεκτικά τις πέτρες για να τις ταιριάζουν μεταξύ τους καλά, χωρίς κονίαμα. Η τοποθεσία που βρίσκεται το Σακσαγιούαμαν είναι σε υψόμετρο 3701 μ. 





Το 1983, το Κούσκο και το Σακσαγιούαμαν μαζί προστέθηκαν στον κατάλογο της Unesco, όπου αναγνωρίζονται και προστατεύονται ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι πέτρες και ογκόλιθοι που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των αναβαθμίδων στο Σακσαγιούαμαν, ζυγίζουν μέχρι 200 ​​τόνους,

είναι από τους μεγαλύτερους που χρησιμοποιούνται σε κάθε κατασκευή στην προ Ισπανική Αμερική, όπου εμφανίζουν μια ακρίβεια τοποθέτησης που είναι αξεπέραστη. Οι πέτρες έχουν τόσο στενά διαστήματα μεταξύ τους όπου ένα ενιαίο φύλλο λεπτού χαρτιού δε θα μπορεί να εισέλθει στο διάστημα που ενώνονται πολλές πέτρες. 
4-Λεπτομέρεια κατασκευής και τοποθέτησης

Η διευκρίνιση αυτή, σε συνδυασμό με τις στρογγυλεμένες γωνίες των τμημάτων, την ποικιλία των σχημάτων τους, τη σύμπλεξη και τον τρόπο που οι τοίχοι κλίνουν προς τα μέσα, έχουν φέρει σε αμηχανία τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες.


Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν για πρώτη φορά σε αυτά τα εδάφη το 1500 μ.χ, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς Περουβιανοί 'Ινδιάνοι' (αδαείς, άγριοι, χωρίς καμία ικανότητα του λογικού συλλογισμού, ένα ακόμη είδος ζώου, σύμφωνα με τους κατακτητές) θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ένα τέτοιο μεγαλείο. Ο Θρησκευτικός φανατισμός, τους οδήγησε να πιστεύουν, ότι όλα αυτά ήταν απλά έργα των δαιμόνων ή κακοηθών πνευμάτων. Ακόμα και σήμερα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στην αδυναμία των αρχαίων Quechuas (κάτοικοι της περιοχής) να δημιουργήσουν ένα τέτοιο θαύμα, έτσι ώστε να δείχνουν ότι έγιναν όλα αυτά από όντα κάποιων άλλων κόσμων, εξωγήινα όντα με ανώτερη τεχνολογία. Ωστόσο, η ιστορία και η αρχαιολογία μας αποδεικνύει ότι αυτά τα αντικείμενα θαυμασμού είναι ένα αδιαμφισβήτητο έργο των Ίνκας, Quechuas, ανθρώπων των Άνδεων ή πάντως προ-ισπανόφωνων κατοίκων αυτής της γωνιάς του πλανήτη, λένε οι ειδικοί.


Η αυτοκρατορική πόλη Κούσκο, που σημαίνει «ομφαλός της γης», έγινε με τη μορφή ενός πούμα, το ζώο που συμβολίζει τη δυναστεία των Ίνκας. Η κοιλιά του πούμα ήταν η κεντρική πλατεία, το Tullumayo το ποτάμι σχηματίζει την σπονδυλική στήλη, και ο λόφος του Σακσαγιούαμαν το κεφάλι του.


Ένα από τα πιο επιβλητικά αρχιτεκτονικά συγκροτήματα που κληρονομήθηκαν από την κοινωνία των Ίνκας, το οποίο λόγω των πολλών ιδιοτήτων του, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας χτισμένο πάνω στην επιφάνεια της γης.



Το Σακσαγιούαμαν συνήθως περιγράφεται ως ένα φρούριο ιδιότητα που του έδωσαν οι Ισπανοί κατακτητές, διότι περικλείεται από τρία επίπεδα κατασκευής τοιχίων. Ωστόσο, νέες έρευνες δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι για ένα ναό αφιερωμένο στη λατρεία του Ήλιου. Όταν έγινε η ισπανική κατάκτηση του Κούσκο κατά τη διάρκεια του 1500, άρχισαν να γκρεμίσουμε την κατασκευή, λεηλάτησαν τις πέτρες για να χτίσουν τη νέα πόλη, καθώς και τα σπίτια των πλουσιότερων Ισπανών. Σήμερα, μόνο οι πέτρες που ήταν πάρα πολύ μεγάλες για να μετακινηθούν παραμένουν στο αρχική τοποθεσία.

Η Πέτρα με τις Δώδεκα γωνίες. Το παλάτι Hatunrumiyoc λέγεται ότι χτίστηκε από τον Ίνκας Sinchi Roca, το πιο σημαντικό πράγμα σχετικά με αυτό το παλάτι είναι η pétreo Lienzo μια όμορφη τοιχοποιία, η οποία λυγίζει προς τα πίσω, εδώ βρίσκεται η περίφημη Πέτρα με τις Δώδεκα γωνίες. Το ανάκτορο καταστράφηκε και το μόνο μέρος που παραμένει τέλεια είναι αυτή η γεωμετρική τοιχοποιία. Αργότερα το πάνω τμήμα του ανασκευάστηκε και το χρησιμοποίησε ως κατοικία ο αρχιεπίσκοπος, τώρα στεγάζει το μουσείο θρησκευτικής αρχιτεκτονικής.  Η διάσημη Πέτρα βρίσκεται στην οδό Hatunrumiyoc του Κούσκο.


Δείτε κάποιες φωτογραφίες με απίστευτες λεπτομέρειες κατασκευής.





Παρακάτω η πέτρα με τις 14 γωνίες βρίσκεται και αυτή στο Κούσκο από τις πληροφορίες που συνέλεξα στο διαδίκτυο αλλά χωρίς να αναφέρεται η ακριβής τοποθεσία.



Από την πόλη του Κούσκο και πάλι τελειότητα κατασκευής και προσαρμογής που εντυπωσιάζει!









Είναι ένα πραγματικό μυστήριο, τίποτα από τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα, ποιοι κατασκεύασαν, πότε και πως αυτές τις θαυμάσιες κατασκευές. Το σίγουρο είναι ότι ο πολιτισμός αυτός είχε εξαιρετικές γνώσεις στα μαθηματικά, μηχανική, κάτι που οι Ίνκας δεν διέθεταν και χρησιμοποίησε μεθόδους άγνωστες ακόμα σε εμάς. Για τα άτομα που έχουν τεχνικές γνώσεις αντιλαμβάνονται τη δυσκολία που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα κατασκευής. Για όσα άτομα δεν έχουν, σκεφτείτε με ποιον τρόπο να τοποθετήσετε μια τέτοια πέτρα τόνων υποτιθέμενα ότι την έχετε φτιάξει να ταιριάζει με τις υπόλοιπες!!!

Το Saksaywaman – Σακσαγιούαμαν είναι ένα πραγματικό θαύμα μυστήριο!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.