Το plirophoria.blogspot, έχει ως σκοπό να δώσει αυτό που λέει, πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει την ζωή και τον τρόπο αντίληψής μας.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Nikola Tesla ή Νικόλαος Θεσσαλός, ο Ελληνικής καταγωγής ανθρωπιστής επιστήμονας



Ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας των ανακαλύψεων και των συγκαλύψεων, ο 21ος αιώνας θα είναι των αποκαλύψεων και των εξελίξεων.
Σημείωση: Με Firefox οι σελίδες φαίνονται καλύτερα.

Εισαγωγή

Nikola Tesla ή Νικόλαος Θεσσαλός, ο Ελληνικής καταγωγής ανθρωπιστής, ιδιοφυής επιστήμονας, εφευρέτης, που ώθησε την ανθρωπότητα 100 χρόνια μπροστά και αρνήθηκε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πολύ απλά γιατί δεν το θέλησε!!!
Αφιέρωμα στην Ελληνική καταγωγής του Νικόλα Τέσλα ή Θεσσαλός, που μάθατε όλοι και όλες στο σχολείο, διαβάσατε σε βιβλία, το ακούσατε στο ραδιόφωνο και το είδατε στην τηλεόραση. Μήπως δεν μάθατε ποτέ κάτι τέτοιο γιατί;
Αυτήν τη εργασία δεν θα την βρείτε πουθενά στο διαδίκτυο, μόνο κάποιες αναφορές στον όνομα Θεσσαλός. Αποσπασματικά στοιχεία υπάρχουν τα οποία και συνέλεξα, όπου αναδεικνύουνε την Ελληνική καταγωγή του Νικόλα Τέσλα, την οποία δεν την μάθατε ποτέ, όπως και για το ασύρματο εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα (το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας), το οποίο ανακάλυψε και πραγματοποίησε με πειράματα.
Η παρουσίαση των στοιχείων (όχι του τύπου κάπου άκουσα, κάποιος μου είπε, κάπου το διάβασα), θα γίνεται με σημειώσεις παραπομπές και τα τελικά συμπεράσματα θα τα βγάλετε εσείς.

Σημείωση 1

Οι παρακάτω σύνδεσμοι παραπέμπουν τι σημαίνει το όνομα Tesla στα Σλαβικά. Εξηγούν ότι το όνομα Tesla σημαίνει from Thessaly = από την Θεσσαλία.
Εάν ψάξετε και σε άλλες γλώσσες με τον μεταφραστή google θα βρείτε και άλλες ομοιότητες.

Το Istanbul βγήκε από εις την πόλιν. Οι απλοϊκοί άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας, μέσα από το πέρασμα του χρόνου λέξεις που τους κουράζουν τις απλοποιούν δίνοντας τα γνωστά παρατσούκλια αντί Κωνσταντινούπολη, Constantinople, λένε πάμε εις την πόλιν -ειστηνπολιν - istinmpolin, Istanbul.
Αυτό συμβαίνει και στην οικογένεια του Τέσλα. Αρχικά η οικογένειά του ονομαζόταν στα Σλαβικά Draganic, από που είσαι ρε Draganic – Δραγάνης, από την Θεσσαλία, Thessaly, για την οικονομία του λόγου Tesla
Μήπως δεν συμβαίνει σήμερα στη Ελληνική κοινωνία χωρίς να είναι σωστό, όταν κάποιο άτομο προέρχεται από την Αλβανία και έχει κάνα δύσκολο όνομα να αποκαλείται όπως π.χ αλμπάνι, ή από το Πακιστάν, πάκι;
Στο βιβλίο WIZARD του Marc J. Seifer που προτείνεται από την κοινότητα Τέσλα.

Σημείωση 2

Ο συγγραφέας  Marc J. Seifer αναφέρει όπως βλέπετε (σελίδα 5), ότι το αρχικό όνομα της οικογένειας Τέσλα ήταν Draganic ή Δραγάνης που μετέπειτα έγινε Τέσλα.
Και παρακάτω στο ίδιο βιβλίο ο φίλος δημοσιογράφος του Τέσλα Julian Hawthorne (σελίδα 225), αναφέρει: He was born in Herzogovina, of Greek stock, one of the oldest families there. Όπου μεταφράζετε Γεννήθηκε στην Ερζεγοβίνη, ελληνικής καταγωγής, μία από τις παλαιότερες οικογένειες εκεί.

Αναφορά στο όνομα Draganic γίνεται στους παρακάτω συνδέσμους.
Με CTRL+F και επικόλληση του ονόματος Draganic βρίσκεται την σχετική παράγραφο.
Το όνομα Δραγάνης προέρχεται από το Δράγα ένα αλιευτικό εργαλείο.
Άλλη αναφορά στο Δράγα.

Σημείωση 3

Και τώρα!!! Το κερασάκι της τούρτας. Στις 18 Μαΐου του 1917 ώρα 8:30 απονεμήθηκε στον Nikola Tesla παρουσία του, το Μετάλλιο Edison, ως τιμητική διάκριση της επιστημονικής κοινότητας για την προσφορά του.
Εκείνες τις εποχές σε αυτές τις σημαντικές συναντήσεις όπως και στο Ελληνικό κοινοβούλιο κατέγραφαν τις συνομιλίες κειμενογράφοι.
Έχοντας τον λόγο ο CHARLES A. TERRYΣ σε κάποια παράγραφο (σελίδα 3 του εγγράφου) αναφέρει (His father a Greek Clergyman), μεταφρασμένο (Ο πατέρας του ένας Έλληνας κληρικός). Πουθενά αργότερα όταν πήρε τον λόγο ο Νικόλα Τέσλα δεν έκανε αναφορά ούτε θίχτηκε από την τοποθέτηση του CHARLES A. TERRYΣ.

Εδώ θα χρειαστείτε Firefox ο Chrome τα βγάζει ακαταλαβίστικα.
Θα κατεβάσετε ολόκληρο το κείμενο για να δείτε και την ομιλία του Τέσλα από την κορυφή της ιστοσελίδας. Η αναφορά είναι στην (σελίδα 3 του εγγράφου).

21/5/2021 Πρόσθετο κείμενο.

Τμήμα του εγγράφου:

«His early life was spent near his birthplace not far from the Eastern Adriatic Coast. His father, a Greek clergyman, and his mother, herself of an inventive mind, secured for their young son a comprehensive training in mathematics, physics and philosophy.
Η πρώιμη ζωή του πέρασε κοντά στη γενέτειρά του, όχι μακριά από την Ανατολική Αδριατική Ακτή. Ο πατέρας του, ένας Έλληνας κληρικός, και η μητέρα του, η ίδια της εφευρετικής σκέψης, εξασφάλισε για τον νεαρό γιο τους μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα μαθηματικά, τη φυσική και τη φιλοσοφία.»

Κάντε σύγκριση με την ερμηνεία που δίνει το:
«Η αγγλική αναφορά του Charles A. Terry ως «His father, a Greek clergyman» είναι όντως υπαρκτή. Ωστόσο, στα αγγλικά η λέξη «Greek» δεν μεταφράζεται μόνο ως «Έλληνας» αλλά και ως «ελληνικός».»

Δηλαδή τι μας λέει ο Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης του ELLINIKA HOAXES, ότι η μετάφραση στα Ελληνικά σημαίνει "Ο πατέρας του, ένας Ελληνικός κληρικός"; Τώρα τι πρέπει να ξαναμάθουμε Αγγλικά ή Ελληνικά;

Ο ομιλητής μιλάει ζωντανά προς τον Τέσλα και του λέει για τον Έλληνα κληρικό πατέρα του, έχουν πάθει παράκρουση όλοι τους εκεί και ο Τέσλα; Δεν καταλαβαίνει τι του λέει ο ομιλητής, κανένας άλλος να διορθώσει το λάθος;

Και παρακάτω ένα άλλο σχόλιο του Ανδρόνικου Κουτρουμπέλη:
«Συνολικά, συμπεραίνουμε ότι ο Charles A. Terry κατά πάσα πιθανότητα δεν αναφέρθηκε στον πατέρα του εφευρέτη ως «Έλληνα ιερέα», αλλά ως «ελληνικό ιερέα», με την έννοια της Ελληνικής Ορθοδοξίας.»

Όταν αυτού του επιπέδου άνθρωποι μιλάνε γνωρίζουν τι λένε. Εάν ήθελε να πει: 
« Ο πατέρας του, ένας Ορθόδοξος κληρικός -  His father, an Orthodox clergyman»,  θα το έλεγε, αλλά δεν το είπε, αλλά ούτε και ο Τέσλα τον διόρθωσε όταν πήρε τον λόγο, ώστε να του πει, όχι Έλληνας αλλά Ορθόδοξος.
Λοιπόν, για να το τελειώνουμε, ο Charles A. Terry δεν είπε Βosnian, Croatian, Serbian, Orthodox clergyman, είπε Greek clergyman. Όπως και πριν αναφέρθηκε «He was born in Herzogovina, of Greek stock, one of the oldest families there».

Κατόπιν λοιπόν θανάτου του Τέσλα, ο καθένας θα γράψει το κοντό και το μακρύ του, αλλά η αλήθεια και η πραγματικότητα έχει καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο αγαπητέ Ανδρόνικε Κουτρουμπέλη!

Και κάτι άλλο, καλό η λογοκρισία τα σχόλια όμως από κάτω γιατί τα έχεις απενεργοποιήσει; Σε μένα αυτό το άρθρο που έγραψες, σήμερα ήρθε σε γνώση μου.
Επίσης, δεν έγραψες ένα σχόλιο να με ενημερώσεις για το άρθρο που έγραψες, όπως θα όφειλε ένας άνθρωπος που ερευνά την αλήθεια και του αρέσει ο διάλογος.

Κάποιο άλλο σημείο που θέλω να αναφέρω στους αναγνώστες, εάν κάποιοι σύνδεσμοι δεν ισχύουν ή το νόημα πλέον είναι διαφορετικό από το αρχικό, δεν ευθύνομαι για τις αλλαγές που κάνανε. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί στην αρχή πάρα πολύ  προσεχτικά.


Τέλος του πρόσθετου κειμένου

Όταν ο πατέρας σου είναι Έλληνας τι καταγωγής είσαι εσύ; Και εάν η οικογένεια κάποτε λεγόταν στα Σλαβικά Draganic δεν θα λεγόταν στα Ελληνικά Δραγάνης;
Ανοίξτε το Google και δείτε μόνοι/νες σας πόσοι με το όνομα Δραγάνης υπάρχουν, όπως και ΔΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Περίεργα

Στο παρακάτω άρθρο για τον Νικόλα Τέσλα όπως και σε όλα τα άρθρα που έχω συναντήσει στο διαδίκτυο, αναφέρουν ότι ο Τέσλα ομιλεί 8 γλώσσες πουθενά όμως ότι ομιλεί Ελληνικά, παρόλο που προέρχεται από πατέρα Έλληνα ορθόδοξο κληρικό περίεργο;
Επίσης το όνομα Τέσλα προέρχεται από ένα εργαλείο ξυλουργικό με κοφτερά δόντια, σκεπάρνι και δεν ξέρω τι άλλο. Καμία αναφορά για σχέση με την Σλαβική μετάφραση του Θεσσαλού που είδατε παραπάνω τυχαίο;
Με CTRL+F και επικόλληση του ονόματος languages  βρίσκεται την σχετική παράγραφο για τις γλώσσες που μιλούσε.
Όπου είδατε προηγούμενα αναφορές  για το όνομα  Draganic εκεί θα δείτε ατεκμηρίωτα, αναφορά για την προέλευση του ονόματος Tesla, με ανυπόστατες εικασίες από τον συγγραφέα του βιβλίου που δεν τον τιμά.


Επίλογος

Ανακεφαλαίωση Σημειώσεων 1,2,3

1) Tesla όνομα που στα Σλαβικά σημαίνει Θεσσαλός.
2) Το αρχικό όνομα της οικογένειας Tesla ήταν Draganic ή Δραγάνης και ήταν Ελληνικής καταγωγής.
3) Ο πατέρας του Νικόλα Τέσλα ήταν Έλληνας κληρικός.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η άποψή μου,

Nikola Tesla ή Νικόλαος Δραγάνης – Θεσσαλός, ο ανθρωπιστής, επιστήμονας, εφευρέτης που εάν δεν ανακάλυπτε το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα και τις γεννήτριες εναλλασσόμενου ρεύματος, οι γυναίκες ακόμα θα πλένανε στο χέρι!!! Και εμείς εάν δεν ανακάλυπτε τις συχνότητες, τηλεόραση, κλπ θα γράφαμε ακόμα με μολύβι και χαρτί, αντί σε πληκτρολόγιο και στο ίντερνετ. Είναι πραγματικά ο άνθρωπος που τίμησε το περήφανο όνομά του Νικόλαος = η νίκη του λαού = τα πάντα για τον λαό, για την ανθρωπότητα.
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε (στα Αγγλικά) τον επικήδειο λόγο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Fiorello LaGuardia στις 10 Ιανουαρίου του 1943, όπου μεταξύ άλλων λέει [ότι θα μπορούσε να γίνει ο Νικόλα Τέσλα ο πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου εάν επιθυμούσε τον πλούτο]. Φυσικά δεν έγινε γιατί ήταν ένας Απόστολος της Ανθρωπότητας γνωρίζοντας ότι η απληστία του ανθρώπου θα τον καταστρέψει, μεταξύ άλλων είχε μάλιστα επικρίνει τη διάσπαση του ατόμου ως καταστρεπτική συνέπεια για την ανθρωπότητα.
Για να το ακούσετε πρέπει πρώτα να το αποθηκεύσετε > Θα κάνετε δεξί κλικ > αποθήκευση δεσμού ως Fiorello_La_Guardia_uber_Tesla.wma

Θα έρθει στο μέλλον η χρονική στιγμή που θα τιμηθεί και θα καθίσει στο πάνθεον των επιστημόνων, μαζί με τον Πυθαγόρα, Αρχιμήδη, τον Αριστοτέλη κ.λ.π, ως ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας.

Για μια ακόμη φορά το Ελληνικό DNA, έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα.

2 σχόλια:

  1. Sorry not, αλλά η αλήθεια έχει ως εξής: Γεννημένος στο Σμίλιαν στην περιοχή Λίκα της σημερινής Κροατίας, το οποίο ανήκε στη Σερβική κοινότητα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας. Πατέρας του ήταν ο ορθόδοξος ιερέας του χωριού Σμίλιαν, Μιλούτιν Τέσλα (1819-1879), μητέρα του ήταν η Γκεοργκίνα-Τζούκα Μάντιτς (1822-1892), κόρη ιερέα, ενώ και τα αδέρφια της ήταν μέλη του κλήρου της χώρας. Ο ένας ήταν ο Μητροπολίτης Νίκολα Μάντιτς και ο άλλος ο μοναχός Πέταρ Μάντιτς. Το όνομα Τέσλα δηλώνει το μικρό τσεκούρι με λεπίδα σε ορθή γωνία προς τη λαβή, ωστόσο, χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει ένα άτομο με προεξέχοντα δόντια, ένα κοινό χαρακτηριστικό των μελών της οικογένειας Τέσλα.
    [Μην αφήνετε την φαντασία να οργιάζει, βλάπτει μακροπρόθεσμα, ναι;;;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 21/5/2021, έγραψα ένα πρόσθετο κείμενο κατόπιν της «τιμητικής αναφοράς», των ELLINIKA HOAXES προς το άρθρο μου. Θα ήθελα και τώρα το σχόλιό σου.

      Διαγραφή

Translate

Εγγραφή για ειδοποιήσεις νέων θεμάτων

Δημοφιλή

Blog Αρχείο

Από το Blogger.

Πληροφορίες

Η πληροφορία είναι ενέργεια που μετουσιώνεται σε γνώση, η γνώση έχει την ιδιότητα του φωτός ή μας απελευθερώνει είτε μας τυφλώνει. Επισήμανση, όλα τα θέματα που έχω γράψει μπορείτε να τα δημοσιεύσετε, αναδημοσιεύσετε, αρκεί να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους.